Divansoffa – Bra och billiga divansoffor

Att köpa en ny soffa till vardagsrummet är en önskedröm för många. Men, även om det är både spännande och kul att köpa soffa står du kanske inför en del val och beslut, som kan vara ganska svåra. Soffan är kanske hemmets viktigaste möbel, och då är det förstås viktigt att valet blir rätt så att du får en soffa som motsvarar alla dina krav och önskemål. Att du får en soffa som du kan trivas med under många år helt enkelt.

Det första valet är att bestämma vilken typ av soffa du ska ha. Förr hade man i stort sett bara att välja mellan en tvåsitsig eller en tresitsig soffa. Idag finns det massor av olika modeller på soffor och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Men om du börjar med att titta på vilka egenskaper din soffa ska ha blir valet förmodligen lättare.
·        Hur vill du kunna använda din nya soffa
·        Ska den vara bäddbar
·        Ska den vara elegant och stilren
·        Hur många ska få plats

Svaren på dessa frågor ger dig en liten hint om vilken typ av soffa du bör titta på. Då vet du i alla fall om du ska se efter en bäddbar soffa, eller en soffa med extra mycket plats, till exempel.

Köp en divansoffa online

TRENDRUM
divansoffa från trendrum
  • Divansoffor
  • Trendrum har divansoffor i flera olika färger. 14-dagar öppet köp.
  • Beställ online:

Ibland har man inte möjlighet att välja helt fritt bland alla modeller på soffor, eftersom man måste ta hänsyn till rummets storlek och form. Men, många tror att man måste ha ett stort rum för att kunna ha en hörnsoffa, men det så är det inte alls. Det finns hörnsoffor i olika storlekar, och hörnsoffan ger dessutom fler sittplatser på en given yta än traditionella soffmodeller. Vill du ha många sittplatser och dessutom en riktigt skön soffa bör du välja en divansoffa. I denna typ av soffa finns alltid gott om plats oavsett om du vill sitta, ligga eller något mitt emellan.

Divansoffan hör till de hetaste trenderna inom inredning, och den har snabbt blivit den populäraste soffan i svenska hem. Men, även om vi ser den som en ny trend är den inte alls är en nyhet. Divanen kommer ursprungligen från Mellanöstern och kan beskrivas som en lång sammetssoffa med lösa dynor istället för ett fast ryggstöd. Under romantiken, mellan 1820 och 1850, hade divanen nått Europa och blev en mycket populär möbel.

Men, de moderna divansoffor vi ser idag kan förstås inte riktigt beskrivas på samma sätt. Men, det är i alla fall en mycket gammal möbel som gett namn åt vår idag populäraste soffmodell. Idag ser vi en divansoffa som en soffa med en, eller flera, liggdelar som ger möjlighet att använda soffan på många olika sätt. Divanen består oftast av en förlängd sittsektion, som man kan använda som fotstöd, eller till att sträcka ut sig liggande på.  Att divansoffan har nått en sån popularitet är inte svårt att förstå. Det finns få andra soffmodeller som kan mäta sig med divansoffans sköna komfort.

Ett armstöd på ena sidan

Soffan har ofta ett armstöd på ena sidan, till skillnad mot andra soffor av liknande modell, som har ett öppet avslut. Men en del divansoffor har också en helt öppen avslutning, och det finns modeller med både en divan och en öppen avslutning. Dessa senare brukar ofta kallas u-soffa. Det stora utbudet av divansoffor, i olika former, gör att du kan välja modell helt efter dina egna önskemål och få en divansoffa som motsvarar dina personliga krav.

Divansoffan är idag ett självklart val för många eftersom finns få andra soffor som kan mäta sig med denna sofftyp när det gäller komfort och bekvämlighet. Om du vill ha en riktigt skön soffa där du och familjen kan hänga och där alla får plats är divansoffan det perfekta alternativet. Om barnen och ungdomarna får vara med och bestämma kommer valet ofelbart att hamna på en generös och bekväm divansoffa.

Schäslongsoffa?

Du har kanske också hört om schäslongsoffa och funderar på hur den skiljer sig från divansoffan. Men, detta är ett exempel på det gamla talesättet ”Kärt barn har många namn”. Hittar du en soffa som kallas schäslongsoffa är det med största sannolikhet en divansoffa du står framför. Schäslong är egentligen en fransk benämning på en fristående möbel som inte har någon koppling till dagens moderna divansoffa. Men, det är ändå ganska vanligt att man hör divansoffan kallas schäslongsoffa och det kan kanske bero på att både en schäslong och divan kan användas för att ligga på.

När du har bestämt dig för en divansoffa har du ett stort utbud att välja ur. Men, även om ett stort utbud kan göra det svårt att välja, vet du åtminstone inom vilken kategori av soffor du ska leta.  Divansoffans stora popularitet har medfört att alla tillverkare vill erbjuda ett antal olika modeller av denna soffa, vilket har medfört att utbudet idag är både stort och varierat. Sofforna finns i olika storlekar och naturligtvis med olika typer av klädsel. Du kan välja om du vill ha en vänster- eller högervänd soffa, det vill säga om du vill ha divandelen till höger eller vänster.  En del modeller kommer som moduler som du sätter ihop, och soffan kan då byggas ihop så att den passar just ditt rum.

Divansoffor i U-form

Då kan du, bland annat, välja åt vilket håll du placerar divanen. Det finns också divansoffor i u-form, som kan sägas vara en kombination av en hörnsoffa och en divan. Dessa soffor har ofta både en liggdel och en sektion med ett öppet avslut. U-soffan ger förstås plats för ännu fler är en vanlig divansoffa och är därför den optimala möbeln för stora familjer, eller där man ofta har vänner på besök.

Om du vill välja ur ett riktigt stort utbud av divansoffor rekommenderar vi att du tittar här på nätet, Här finns det största utbudet och ofta också de bästa priserna. Visst kan du hitta ett antal divansoffor i de vanliga möbelvaruhusen, men av naturliga skäl kan de enskilda butikerna inte erbjuda ett så varierat sortiment som det du hittar på nätet. Här har du allt samlat och kan välja och vraka tills du hittar din absoluta favorit.