Sammetsfåtölj – Grön, Blå, Rosa, Svart eller Grå

Precis som när det gäller mode, kan vi ofta se trender komma och gå när det gäller möbler och inredning. En del modeller på möbler blir snabbt bli oerhört populära, men ibland är populariteten inte särskilt långvarig. Andra verkar ha kommit för att stanna.

En trend som vi sett komma ganska nyligen är soffor och fåtöljer av sammet. Eller kanske skulle man hellre säga återkommit, för sammetssoffor och sammetsfåtöljer har varit mycket populära under tidigare perioder. Visserligen ser modellerna inte alltid likadana ut idag, men fåtöljer i sammet har kommit starkt på senare år. Fåtöljer med sammetsklädsel har absolut inte varit helt ute ur modet, men de har haft perioder då de haft mycket stark konkurrens av andra typer av fåtöljer.

Köp en Sammetsfåtölj online

TRENDRUM
sammetsfåtölj från trendrum
  • Sammetsfåtöljer
  • Trendrum har Sammetsfåtöljer i flera olika färger. 14-dagar öppet köp.
  • Beställ online:

Men, för några år sedan såg vi början till en kraftig ökning av intresset för sammetsfåtöljer, möbler som snabbt klättrade högst upp på önskelistan i många hem.
Vi är nog många som flyttar om och byter ut saker hemma för att skapa en annan stämning eller för att ge rummet ett lyft. Det är inte alltid så lätt att hitta den där detaljen som gör skillnad och det gäller att försöka se sitt hem med en utomståendes ögon för att få andra intryck. Det är lätt att bli hemmablind och inte se hur olika detaljer påverkar helheten, och då är det heller inte lätt att veta var man ska börja om man vill skapa en förändring.

När det behövs något nytt i vardagsrummet är det många som genast funderar på att skaffa en ny soffa eller en ny soffgrupp. Men det går ju faktiskt att skapa nästan lika stor förändring genom att köpa en ny fåtölj, eller två. Och om du satsar på en fåtölj istället för en hel soffgrupp kan du unna dig något riktigt elegant, som verkligen ger rummet det där efterlängtade lyftet. Då är en sammetsfåtölj ett perfekt val. Sammetsfåtöljer är just nu det allra hetaste inom inredning, och de syns i alla stora inredningsreportage. Och när man ser alla dessa sammetsfåtöljer som marknaden har att erbjuda är det inte svårt att förstå att de blivit så enormt populära. För en sammetsfåtölj är både mjuk och elegant och förmedlar en alldeles speciell känsla av lyx.

Mycket klass och elegans

Sammetsfåtöljen är kanske inget du väljer om du vill hitta så billiga möbler som möjligt, men du får väldigt mycket klass och elegans för pengarna när du köper den. De finns i många olika modeller och också i olika prisklasser, så även om du inte hittar en sammetsfåtölj i det allra billigaste och enklaste utbudet behöver du inte betala en förmögenhet för att kunna sätta pricken över i med en läcker sammetsfåtölj. Sammet är ett tyg som ger en mycket speciell effekt tack vare luggen i tyget.  Denna ger färgskiftningar trots att tyget är enfärgat, och man ser olika nyanser beroende på hur ljuset faller och från vilket håll man ser på tyget. En fåtölj som är klädd med sammet ger därför ett mer levande intryck, och du behöver inte använda mönstrade tyger för att få liv i inredningen. Samtidigt som det ger ett mer levande intryck känns sammet också varmt och ombonat, vilket också ger en speciell känsla till rummet.

Tack vare att sammet blivit en så het trend, har det kommit ett mycket stort utbud av sammetsfåtöljer. Ett stort utbud brukar oftast betyda att det går att hitta produkter till bra priser. Och så är det också när det gäller dessa fåtöljer. Du måste, som sagt, inte längre betala en förmögenhet för att få lyckan att äga en sammetsfåtölj.  Idag går det att hitta snygga sammetsfåtöljer i de flesta prisklasser, om du bortser från de allra billigaste lågprismöblerna.

En klassiskt elegant möbe

För många är en fåtölj en ganska anonym möbel, som följer med när man köper en soffgrupp. Av någon anledning har det blivit så att soffan får spela huvudrollen i möbelgruppen och fåtöljen hänger liksom bara med. Det är lite synd att vi har denna syn på fåtöljen, för den kan verkligen ha så mycket att tillföra inredningen. Och ofta sitter man faktiskt skönare i fåtöljen än i soffan. Det känns mer ombonat eftersom det finns två armstöd, och eftersom man inte delar platsen med någon annan blir komforten ofta också högre. Dessutom finns det så många snygga, och bekväma, fåtöljer att det är dags att vi ger dem en egen roll i rummet. Och då kommer vi osökt in på just sammetsfåtöljer, som verkligen inte skäms för sig i någon miljö. En sammetsfåtölj är för det mesta en klassiskt elegant möbel, oavsett modell. Och oavsett form och modell skänker den en känsla av lyx till hela rummet.

Men en fåtölj ska givetvis inte bara vara snygg att se på. När man sitter flera timmar, varje kväll, framför teven, är det självklart att fåtöljen också ska vara skön att sitta i. Det betyder givetvis inte att vi sänker kraven på design och utseende. Men, det finns ju inget som säger att en fåtölj inte kan vara både snygg och bekväm samtidigt. Eftersom de flesta ställer stora krav på både design och komfort tillverkas möblerna med tanke på både ock. För det går ju inte att sälja möbler som inte motsvarar de krav och önskemål som kunderna har.

Utbudet av sammetsfåtöljer

Våra önskemål och krav är personliga och varierar förstås från person till person, och det är en stor fördel eftersom det betyder att man måste tillverka fåtöljer för alla smaker. Detta kan vi se ett tydligt exempel på när vi tittar på sammetsfåtöljer. Vi behöver inte gå många år bakåt i tiden för att se ett utbud som innehöll ytterst få sammetsklädda fåtöljer. När just denna typ av fåtöljer började presenteras i olika inredningsmagasin, och på mässor fick de snabbt ett uppsving. Helt plötsligt ville alla ha en sammetsfåtölj, och efterfrågan blev mycket stor. Och eftersom tillverkarna vill tillgodose konsumenternas önskemål kunde vi snabbt se hur utbudet av sammetsfåtöljer ökade ute i butikerna. Du kan numera få en sammetsfåtölj som är helt i din smak och som passar in i ditt hem oavsett vilken inredningsstil du gillar och hur du inreder ditt hem.