Tresitssoffa – köp 3-sitssoffor online

Soffan är ofta den första möbel man skaffar när man sätter bo, för en soffa måste man förstås ha. Det är kanske inte en möbel som är alldeles livsnödvändig men det är ändå inte många som kan tänka sig ett hem utan en soffa.  Till basmöblerna räknar vi förstås säng och matgrupp, som fyller behov vi alla har för att överleva och få vardagen att fungera. Vi måste alla både äta och sova. Men, vi måste också få koppla av från dagens stress och det gör vi för det mesta i soffan, framför teven eller tillsammans med familj och vänner. Så idag räknar vi också in soffan i kategorin basmöbler som hör till det man behöver skaffa sig när man sätter bo. Ibland kan till och med soffan gå före sängen eftersom det faktiskt går att sova i soffa om man inte har en säng.

Men, även om de flesta är överens om att man måste ha en soffa så är enigheten inte lika stor när det gäller vilken modell man bör ha. Utbudet av soffor är enormt, och det finns så många olika modeller att välja på. Och det stora och varierade utbudet gör att det finns en soffa för alla, oavsett smak och behov. Tur att vi inte är helt överens här alltså, utan att var och en kan välja den soffa som motsvarar just hans, eller hennes, önskemål.

Köp en Tresitssoffa online

TRENDRUM
divansoffa från trendrum
  • Tre-sitssoffor
  • Trendrum har Tre-sitssoffor i flera olika färger. 14-dagar öppet köp.
  • Beställ online:

Förr i tiden var valet inte så svårt, för då var de flesta av sofforna av samma modell, nämligen en tresitssoffa, som kompletterades med en eller ett par fåtöljer. Den tresitsiga soffan kunde också kombineras med en mindre tvåsitsig soffa. Idag kan du välja bland tresitssoffor, tvåsitssoffor, hörnsoffor, divansoffor, ja helt enkelt en hel massa soffor med olika form, storlek och funktion. Men, trots att det finns så otroligt mycket att välja på håller den klassiska tresitssoffan ställningarna. Nästan alla som köper en soffgrupp väljer en tresitssoffa som bas och kompletterar sedan efter tycke och smak med ännu en soffa eller med fristående fåtöljer eller stolar.

De flesta av oss tillbringar ganska mycket tid i soffan numera. Här sitter vi och ser på tv, fikar med vänner och umgås med familjen. Vi spelar spel, läser eller bara slappnar av och vilar efter en stressig dag på jobbet eller i skolan. Soffan ska helt enkelt fungera både för social samvaro och när du vill ha lite tid för dig själv. Vardagsrummet har kommit att bli vår lugna oas i vardagen och soffan spelar förstås huvudrollen i denna oas.

En mjuk och skön soffa

När du ska välja soffa, oavsett om det är en tresitssoffa eller en annan modell, så väljer du förstås först och främst efter komfort. De flesta drömmer väl om en mjuk och skön soffa att sjunka ner i.  Ja åtminstone talar vi nästan alltid om mjuk och skön när det gäller soffor, sängar och andra liknande möbler. Men, egentligen kan man inte alltid sätta ett likhetstecken mellan mjuk och skön, eftersom det är helt individuellt vad man tycker är skönt. Vi har alla olika kroppar och kanske också olika sittställning, därför uppfattar vi inte alltid bekvämligheten i en möbel på samma sätt. En del sover bra i en mjuk säng medan andra behöver en madrass med större fasthet för att ligga bekvämt och undvika ryggvärk. Och precis på samma sätt är det också när det gäller soffor eller andra sittmöbler.

Så när du ska välja en tresitssoffa, eller någon annan soffmodell, får du alltså utgå från din egen kropp och dina personliga behov. Det bästa är förstås om du kan provsitta soffan en stund, och inte bara den där minuten det ofta blir när vi ser en passande soffa i butiken. Att provsitta och känna efter ger förstås den största möjligheten att få en soffa som passar just dig.

Men, soffan ska ju inte bara vara bekväm och skön att sitta i. Den ska också vara snygg och passa in i rummet både vad gäller design och form. Och om tresitssoffan ska ingå i en soffgrupp ska den också matcha, eller matchas av, de övriga möblerna i gruppen. Det vanliga är att man köper en tresitsig soffa, och en mindre soffa eller fåtöljer av samma modell. Många köper en komplett soffgrupp som består av en tresitssoffa och några andra, utvalda, sittmöbler. Men, du kan givetvis lika gärna komponera ihop din egen grupp genom att välja en tresitssoffa och kombinera den med de möbler du vill.

Tjäna en extra sittplats

Det finns inget som säger att en soffgrupp måste se ut på ett speciellt sätt. Det vanligaste är att en soffgrupp består av en tresitssoffa och en eller två matchande fåtöljer. Men den kan också bestå av två soffor, av samma eller olika storlek. En tresitsig och en tvåsitsig soffa är en populär kombination men har du plats kan du förstås också använda två stycken tresitssoffor och på så sätt tjäna en extra sittplats.

Både när du väljer sammansättningen på en eventuell soffgrupp, och en separat soffa, måste du förstås ta hänsyn till det utrymme du har och till hur möblerna ska användas. Har du behov av en extra sängplats ibland kan du, till exempel, välja en tresitsig soffa som är bäddbar. Dagens bäddsoffor är lika snygga som de vanliga tresitsiga sofforna, och går oftast inte att skilja från en traditionell soffa vid första anblicken. Om du har en speciell favoritsoffa kan du med stor sannolikhet hitta den också i en bäddbar form, eftersom många tillverkare också gör en bäddsoffvariant av sina populäraste modeller.

Oavsett om du köper en komplett grupp eller en udda tresitssoffa har du ett nästan oändligt utbud att välja ur. Här på nätet finner du det största utbudet och här finns tresitssoffor i alla tänkbara modeller, färger och mönster. Om du väljer en tresitssoffa med avtagbar klädsel får du en både praktisk och flexibel möbel, som du kan variera efter tycke och smak. Och eftersom du kan ta av klädseln och tvätta får din tresitssoffa en lång livstid.