Tygsoffa – Soffor med tygklädsel

Att en ny soffa kan förvandla vilket vardagsrum som helst råder det inget tvivel om. Vi är många som drömmer om en ny soffa, men när det väl är dags att gå till verket och köpa soffan är det inte alltid så lätt att välja. Utbudet är enormt stort och det är förstås bra eftersom det finns något för alla. Men den enorma mängden av soffor ger lätt ångest när man står där och ska försöka välja ut en av alla de där läckra sofforna. När vi väljer soffa är förstås det där första intrycket viktigt. Vi köper ju helst inte en soffa som inte fångar våra blickar. Så även om vi säger oss själva att funktion och komfort är viktigast finns det nog ingen som blundar för designen.

Det finns förstås många faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa en ny soffa. Hur stort rummet är och hur planlösningen ser ut är förstås viktigt att tänka på så att du får en soffa som får plats och passar in i rummet. En soffa som inte ser så stor ut där den står i det stora möbelvaruhuset kan kännas gigantisk när den kommer in i ett mindre vardagsrum. Men, du måste också fundera på hur du vill använda soffan och hur många som ska få plats. Vill du ha en soffa som lämpar sig för kaffebjudning vid högtidligare tillfällen, eller en soffa som inbjuder till soffhäng för hela familjen, till exempel. eller ska du ha en soffa som passar för både soffhäng, finfika och en hel del annat. Användningsområdet är kanske den allra viktigaste faktorn när man väljer soffa. Men, självklart spelar utseendet också stor roll.

Köp en Tygsoffa online

TRENDRUM
divansoffa från trendrum
  • Tygsoffor
  • Trendrum har tygsoffor i flera olika färger. 14-dagar öppet köp.
  • Beställ online:

En soffa har en central roll i vardagslivet, men också en central placering i rummet, vilket givetvis ställer större krav på utseende och design. Soffan är ofta det stora blickfånget i vardagsrummet och kommer att vara den möbel som ger det första intrycket av hela rummet. Vill du ha plats för många kan en hörnsoffa, eller en divansoffa vara bästa alternativet. Många tror att man måste ha ett stort rum för att kunna ha en hörnsoffa, men det stämmer inte alls. Även om hörnsoffan kanske ser större ut ger den fler sittplatser i förhållande till den plats den tar, jämfört med en traditionell soffa.  Har du gott om plats väljer du kanske en riktigt stor och generös hörnsoffa med divan där hela familjen får got om plats att mysa. En divansoffa i ett snyggt tyg ger också en elegant och lyxig känsla till rummet.

Utseende och funktion är viktiga i valet av soffa. Även materialet kan ha stor betydelse för vilken soffa du väljer. En tygsoffa står ofta högt på önskelistan. Inte bara för att det är bland tygsofforna man hittar det största urvalet av färger och mönster, utan också för att det finns tygsoffor med avtagbar klädsel. Om du köper en tygsoffa med avtagbar klädsel kan du använda soffan nästan hur du vill. Till och med om du väljer en vit soffa kan du låta barnen fika i soffan, och hunden kan få hoppa upp och mysa med övriga familjen. För om du kan ta av klädseln och tvätta den kan du ändå hålla soffan ren och fräsch. En tygsoffa med avtagbar klädsel har en betydligt längre livslängd än om klädseln är fast och inte går att tvätta.
Med en avtagbar klädsel får du också en mycket flexibel möbel. Om du tröttnar på soffan kan du bara byta ut klädseln och få en soffa som känns helt ny. Du kan också skaffa flera klädslar och låta soffan byta skepnad efter säsong eller efter ditt humör.

Speciell känsla av lyx och elegans

När det gäller design kommer också det här med olika modeller av soffor in i bilden. Kanske tycker du att det är snyggast med en hörnsoffa, oavsett var den ska stå, eller så föredrar du hellre en tresitsig klassisk soffmodell. Smaken är ju olika, och även om funktion och behov styr en del av valet måste du givetvis välja en typ av soffa som tilltalar just dig. När det gäller klassiker finns det nog en soffa som är populärare än de flesta andra: Howardsoffan.  Denna klassiska soffa, med rötter i 1800-talet, ger en alldeles speciell känsla av lyx och elegans. Även om Howardsoffor idag tillverkas med moderna metoder är designen den samma som man använde då, på 1800-talet. De välbekanta svängda linjerna ger soffan dess särdrag, och de små eleganta hjulen är typiskt för denna typ av soffa. Howardsoffan är av en tidlös modell som passar in i de flesta inredningar. Dessutom är det en tygsoffa, så att du har möjlighet att välja mellan många olika färger och tyg för att få en soffa som motsvarar dina önskemål.

Brukar dina vänner sova över kan det kanske vara bättre att välja en bäddsoffa. Då kan soffan enkelt och smidigt förvandlas till säng för en eller flera personer, och vardagsrummet blir gästrum när det är dags att sova. Dagens moderna bäddsoffor är lika snygga som vanliga, traditionella tygsoffor, och de är också lika bekväma att sova i som en vanlig säng. Stor skillnad, alltså, från gårdagens stora klumpiga bäddsoffor som ofta var hårda och gav en dålig sovkomfort. Idag finns många av de populäraste tygsofforna i en bäddbar variant, så du kan köpa din favoritsoffa även om du behöver ha några extrabäddar lätt tillgängliga.

Du kan hämta inspiration

När du har bestämt dig för vilken typ av soffa du vill ha är det dags att titta på vad marknaden har att erbjuda och tyg, färg och eventuellt mönster. Du kan se ett mycket stort utbud av tygsoffor här på nätet. Här kan du jämföra olika modeller och du kan hämta inspiration till hur du ska inreda och möblera ditt vardagsrum. Har du svårt att bestämma dig för vilken soffa du ska välja kan du hitta massor av tips och inspiration här på nätet. Här kan du se det enorma utbudet av tyger i olika nyanser och färger, som du kan välja till din nya soffa. Om du väljer en tygsoffa har du alla möjligheter att få en soffa som passar in perfekt i ditt hem, eftersom du kan välja mellan hundratals färger och nyanser.